Internationella konventet

Kategori: 
Svenska

Ibland, men bara ibland, känner sig en studiebevakare lite tråkig. Sakkunnigutlåtandena, kursplanerna och formalian hopar sig bokstavligt talat på skrivbordet i form av tjocka luntor med extra kraftiga häftklamrar som bindning. När RUBIK-kamraterna åkt hem och vi har lämnat de dyngsura kvällarna på en regnig uteservering på Palermo, vad finns det då som kan liva upp stämningen?

Nationerna förstås! Tjoho! Och de vill att jag ska komma till dem. Eller? Nåja, jag får i alla fall en kallelse till alla möten med Internationella konventet och trots att jag egentligen inte är internationell sekreterare så lunkar jag gladeligen till första bästa nationsbibliotek där de råkar befinna sig ungefär 4 gånger per termin. Väl där berättar de för varandra om sin verksamhet. En har anordnat en pub, någon har bjudit på smörgåstårta och någon har till och med tagit nationens internationella studenter på en busstur "hem" till landskapet i fråga.

Den här gången råkade vi befinna oss på ÖG. Eftersom de nya internationella studenterna kom till Uppsala för någon vecka sedan har det förstås varit full fart på de internationella sekreterarna. Nationerna ordnar nämligen ett stort antal aktiviteter för att välkomna de internationella studenterna. Själv kunde jag skryta med den ganska blygsamma bedriften att ha hjälpt Pooja Vijaygopal på Uppsala Studentkår en aning med det som kallas Buddyprogrammet och med att jag åtminstone hade skakat hand med de som anordnar UTN:s Mastermottagning. De coola kidsen från nationerna hade förstås lite mer att berätta, så jag passade på att lyssna på historier om smörgåstårtor, pubar och annat skoj. Sedan var det över. Lika plötsligt som det hade börjat reste vi oss och gick därifrån.

Det är trots allt ganska kul att vara studiebevakare, men vi kanske ska överlåta spexigheterna åt proffsen. Det vill säga någon annan.

Östgöta nation en dag med lite sämre väder och årstid
Östgöta nation, en dag med lite sämre väder och årstid.