Expens ordförande!

Kategori: 
Svenska

Vad gör egentligen en vice ordförande på Uppsala teknolog- och naturvetarkår? Fattar viktiga beslut om kårens framtid tillsammans med styrelsen? Analyserar och förvaltar kårens ekonomi? Leder och stöttar kårens engagerade i att förverkliga sina drömmar?

Allt detta är sant, men att vara vice ordförande sysslar med mer än så. Till exempel köper man fika till ledningsgruppsfika på fredagar, städar kontoret under sin städvecka, går på upprop när ordförande inte kan, läser och skriver handlingar till styrelsemöten, bollar idéer till framtid kaffe för din åsikt, pratar budget med engagerade och en rad andra saker som inte går att rada upp i en postbeskrivning.

Ett av vices uppdrag är att sköta Expeditionen, eller Expen kallas. Detta är kårens kompendieförsäljning, där vi säljer kompendier till en rad olika kurser på uppdrag från ett par av universitetets institutioner. Några av våra storsäljare är en trilogi i hållfasthetslära och den årligt återkommande formelsamlingen till Sannolikhetsteori och statistik, men det finns en rad andra hits i kompendiesamlingen.

Utöver kurslitteratur säljer vi även diverse profilprodukter och klassiska studentprylar, så som sångböcker, krocketter, pins, kockarder till studentmössor och märken. Det är roligt att kunna bevara dessa delar av studentlivet, som annars riskerar att försvinna. Glöm inte att komma förbi och handla frackband när naturvetarbalen närmar sig, så kan du stoltsera med din kårs färger på bröstet.

Expen handlar inte bara om att hjälpa folk att handla, utan även att sköta den ekonomiska redovisningen dess försäljning. Detta är en av vices minst omtyckta uppgifter, eftersom detta kräver att man regelbundet räknar samtliga varor i Expen. Senast vi gjorde detta var i slutet på juni, då hade vi bland annat ett hundratal böcker i olika titlar, ett antal hundra kockarder och över tusen sångböcker.

Expen är öppen 09:00-13:15 varje vardag och bemannas av någon på kontoret. Var inte rädd att komma förbi om du vill handla något, vi hjälper dig gärna.