Hurra för Kaffe För Din Åsikt (KFDÅ)

Kategori: 
Svenska

 

Nu när terminens första riktiga KFDÅ är i full gång så tänkte jag att ni kanske är intresserade av hur det egentligen går till!? Hela denna process drar igång genom att ledningsgruppen sätter sig ner och spånar intressanta ämnen för den kommande omgången. När alla studiebevakare har fått sagt sitt om vad de tycker är viktigast just nu så kokas resultatet ner till en enkel frågestälning med alternativsvar. I detta stadie överlämnas materialet till mig (Informationsansvarig) som sätter sig framför datorn och komponerar ihop frågorna till en enkät. När det efter några korrekturläsningar tillslut är redo att skrivas ut printas ca 1000 enkäter som sen måste klippas till korrekt storlek.

När planeringen är klar och veckan drar igång ska det kokas kaffe, MYCKET kaffe, ca 15 L per dag. Två ur ledningsgruppen tar sedan kafferyggsäcken och ger sig ut på våra campus. Ett campus per dag i en hel vecka. 

När insamlingen är klar ska alla enkäter manuellt digitaliseras och sammanställas till ett statistiskt intressant resultat. Denna statestik används sedan vid åsiktsbildning och som underlag till diskussioner på diverse olika universitetsmöten där representanter och våra studiebevakare representerar eran röst.

Summa summarum ett viktigt arbete. Hoppas ni nu känner en större insikt i vad ledningsgruppen bland annat hittar på under dagarna, ha de gött!