Bloggtorka..

Kategori: 
Svenska

Idag är det min tur att blogga, och när jag skulle sätta mig ner och skriva fick jag totalt hjärnsläpp – vad ska jag skriva om? Det händer så mycket denna veckan och jag vet inte vad folk faktiskt vill läsa om (Kommentera nedan om det finns något du vill läsa!!). Så bestämde mig för att köra på ett ämne som inspirerar, berör och involverar många människor; Lika villkor (LV).

Måste erkänna att titeln kanske inte är den mest informativa eller ”igång-kickande”, men med LV menas allt arbete som involverar att skapa ett universitet för alla, oavsett bakgrund, fysiska- eller psykiska svårigheter etc. Universitetet bedriver ett starkt arbete inom detta område och jag sitter med som studentrepresentant i många utav de organ som arbetar med detta. Bland annat sitter jag med i den arbetsgrupp som ska revidera likabehandlingsplanen för studenter, ska bli väldigt spännande att påbörja det arbetet!

Som tidigare nämnt är detta ett ämne som berör många människor, och universitetet är inte ett undantag. Om du vill läsa lite om dessa frågor och universitetets arbete kring detta kan du klicka här. Om du vill ha mer gottigt material att läsa eller involvera dig mer i dessa frågor är du varmt välkommen att kontakta mig (soc [at] utn.se). Det behövs alltid människor som inspirerar, berör och involverar för att sprida kunskap och engagemang om dessa frågor – och därmed uppnå en förändring.

Massa kramar,

Matilda (T1)