Internationella utskottet

Kategori: 
Svenska

En sak som är lite jobbig i mitt jobb är att presentera mig. Det kan låta lite konstigt, men faktum är att det blir lite pinsamt. Att presentera sig som studiebevakare med utbildningsansvar för naturvetenskapliga utbildningar och internationellt ansvar blir helt enkelt för långt. Det är så långt att det inte får plats på vår hemsida, och definitivt inte i en snabb hälsning.

Lyckligtvis är inte arbetsuppgifterna lika jobbiga. Bland annat beror det på att det finns ideellt engagerade som hjälper oss på kontoret på olika sätt. En sådan grupp är internationella utskottet, som består av sektionernas internationellt ansvariga. Tidigare har det varit lite si och så med aktiviteten i utskottet, men som ni har hört tidigare (min allra första bloggpost handlade om dem) så har det varit helt annorlunda i år. Efter lite mejlande förra terminen fick vi fram internationellt ansvariga på de flesta sektionerna, och det visade sig att de var riktigt engagerade och duktiga personer.

En av sakerna de ville göra under året var att arrangera en utbytesmässa för den som vill åka på utbyte. Tanken var att vi skulle samla tidigare utbytesstudenter som den nyfikne kunde prata med och lite talare från universitetet som kunde prata om det rent mekaniska.

Efter att ha trollat fram närmare 250 wraps och ställt iordning 4000-korridoren, affischerat, bjudit in gäster och så vidare så bara drog det igång. Dessutom gick det som smort eftersom utskottets ledamöter är så duktiga.

Vad skulle vi göra utan utskotten?