En historia om kvittopapper

Kategori: 
Svenska

Tillåt mig att berätta en historia om mitt jobb.

Runt lunch idag blev jag kontaktad av kårens caféföreståndare, som undrade var det finns mer kvittopapper till kortläsarna. Efter att ha letat i fläktrummet och serverrummet insåg jag det fruktansvärda: våra kvittorullar var slut! Detta innebar att man inte kan betala med kort, utan enbart kontant. En snabb överslagsräkning visade att kortbetalningar utgör 90-95% av alla transaktioner, vilket såklart bådade illa inför kvällens pub.

Så började tre svettiga timmar där jag letar i hela huset efter kvittopapper, gör skyltar om att vi har brist på kvittopapper, formulerar bokföringsmässigt invecklade planer för kontantuttag via Swish (tema: kids, don't try this at home). Till slut kläckte Utb-T-Matilda den lika självklara som briljanta idén: fråga en nation om man kan få låna. Sagt och gjort, jag ringde Östgöta nations Andre kurator. Givetvis hade de kvittorullar i vår storlek. Kvittokrisen var därmed avvärjd, och sektionskampen kunde fortlöpa utan problem.

Administration och ekonomi må vara en vices stora arbete, men det är när detta omsätts i praktisk verksamhet som det roliga händer. Att lösa problem på studs (även sådana som man själv orsakat) och att hjälpa engagerade är de finaste sidorna av arbetet som vice ordförande.

Nu ska jag gå ut från kontoret och slappna av lite. Ha en trevlig kväll!