Vill du bli som jag?

Kategori: 
Svenska

Hej Bloggen. De senaste månaderna har ni kunnat följa mig och mina upptåg som utbildningsansvarig för naturvetenskapliga utbildningar och internationellt ansvarig. På en kår, precis som i verkliga livet, måste alla förr eller senare säga tack och hej. Eftersom vi bara sitter ett år i taget så är det snart min tur att lämna kontoret. Jag vill förstås ha en efterträdare som jag kan lämna över till.

Vad är det då en såndär utbildningsansvarig gör egentligen? Om ni vill få en detaljerad bild så kan ni läsa mina FUM-rapporter. Fast det är ju lite tråkigt. Därför tänkte Emma från valberedningen att jag skulle dela med mig av alla bilder som jag har tagit under året och skriva lite här på bloggen. Fast… det… alltså… det blev inte så många bilder. Men det är lugnt ändå. Jag har ritat en bild med ett par olika saker som har hänt under året och ett par saker som kommer att hända innan jag går av i december. Med reservation för att det kanske inte riktigt gick till så som i bilderna kommer alltså ett axplock av mina aktiviteter här nedan:

Som ni ser är det en salig blandning, och då har jag bara tagit med en bråkdel av allt man får göra som heltidare på kåren. Jag har inte nämnt all den studiebevakning man gör, där ett ämneslärarråd bevaras för framtiden, frågan om betygskriterier lyfts, lärare anställs, plusning för naturvetare diskuteras, framtidens utbildningsutvärderingssystem skapas eller då just din kursplan blir lite bättre efter ett nämndmötes kommentarer. Jag har inte heller nämnt alla roliga människor man träffar, alla projekt man kan hitta på och driva och inte ens känslan av en semester som avslutas med något annat än en tentaperiod.

Med andra ord: Vill du tjäna lite mer än CSN? Vill du åka runt i Sverige och kanske utomlands? Vill du träffa roliga och intressanta människor varje dag? Vill du dra ditt strå till stacken och göra Uppsala universitets utbildningar, särskilt de naturvetenskapliga programmen, bättre? Då ska du söka studiebevakare med utbildningsansvar för naturvetenskapliga utbildningar och internationellt ansvarig.