.....nämen hej där, jag såg dig inte!

Kategori: 
Svenska

Jag börjar få slut på inspiration till bloggtitlar snart.

Det känns ju helt sjukt, men nu har snart ett år gått sedan jag senast satt och skrev en ansökan om att bli kårens studiebevakare med arbetslivsansvar. Jag ska inte säga att det känns som att jag blev tillsatt igår, det är alldeles för klyschigt, men kanske som förra veckan ungefär. Och nu är det snart dags för mig att stiga av och förhoppningsvis få dig som läser det här som efterträdare!

Att vara studiebevakare var något helt annat än vad jag hade väntat mig. När jag började visste jag egentligen inte alls vad arbetet innebar, och om du frågar mig idag så kommer antagligen svaret vara att jag fortfarande inte riktigt vet vad jag gör på dagarna. Anledningen till det är att nästan varje dag är unik och man gör aldrig riktigt samma sak två dagar i rad, och det är därför svårt att förklara vad en studiebevakare faktiskt gör. Periodvis sitter man i många möten med universitetet och bestämmer saker om kursinnehåll, studenträttigheter, arbetsformer, och allt möjligt. Periodvis så sitter man dag in och dag ut och svarar på mail och läser möteshandlingar och remisser (med tillhörande kafferaster såklart, gärna frekventa). Och ibland gör man något helt annat, som att sälja kaffe i caféet när caféansvarig tar ut bullar ur ugnen eller hjälpa Baskå resa tält utanför Ångström hus 8. Och det är för mig ett av kännetecknena på ett riktigt bra jobb, att det är varierande och aldrig blir monotont.

En av de roligaste sakerna jag har fått göra är att resa runt i Sverige väldigt mycket, ofta med min kära vän Caroline som gör varje resa till ett äventyr. Jag har fått vänner från hela Sverige och har lärt mig väldigt mycket jag aldrig visste om de olika teknologkårerna i Stockholm, Göteborg, Luleå osv. Visste du t.ex. att Chalmers studentkår äger två kårhus, och det finns både bastu och pool i båda?

Min post har speciellt ansvar för arbetslivsanknytningen inom våra utbildningar. Den kan man uppnå på flera olika sätt, men mina två favoritsätt är via företagskontakt och alumnkontakt. Vissa av mina resor har varit till de andra kårernas arbetsmarknadsmässor där jag har haft möjlighet att gå runt till olika företagsrepresentanter för att försöka få upp dem till Uppsala, och det är alltid kul. Sedan har vi inom kåren en hel mängd roliga alumner som bara sitter och väntar på att få sprida sin insamlade kunskap om livet efter studierna till oss studenter.

Jag ska inte bli för långdragen, så för att avrunda vill jag nämna att det som har varit absolut roligast och som har förgyllt min tid som del av ledningsgruppen är helt klart mina arbetskamrater. Jag har haft en sådan enorm tur i och med att jag har fått jobba med så kompetenta, roliga, intelligenta och allmänt trevliga människor, både innan och efter sommaren då vi fick nya kollegor på kontoret. Så ett snabbt tack till mina kontorskamrater, ni har gjort det värt att komma till kontoret varje dag! Och vilken tur för dig som läser detta att majoriteten av dem kommer sitta kvar! Hur kan man inte vilja ha arbetskompisar som de jag har haft? Sök min post nu och fråga mig frågor sen!

Ingen dag är sig lik med sådana här jobbkompisar 

Ingen dag är sig lik med sådana här fantastiska jobbkompisar

Om du blir ensam på kontoret så finns det alltid en lösning

Och om du mot förmodan skulle få tråkigt kan du alltid
printa ut söta memes och klistra upp på toaletten 1 april