Lugnet före stormen

Kategori: 
Svenska

Under tenta-p känns det som att hela kåren legat i ide och bara väntat på att våren ska komma så verksamheten kan köra igång igen. Ungefär en vecka innan perioden så är Uthgård som en stor fritidsgård, överallt sitter det studenter och svettar i sig så mycket kunskap det kan. Sen när tentaperioden kör igång så slukar tentalokalerna fler och fler studenter varje dag tills det äntligen är fredag och jag till min förvåning är först till Uthgård även fast jag skrivit tenta samma morgon. 

I mitt fall blev denna tenta-p bara lugnet före stormen, för nu slog veckan ner med dunder och brak! Under gårdagen hade jag och Adrian Utbildningsutskott för andra gången den här terminen. Utbildningsutskottet är en samling av alla studierådordförande/utbildningsansvariga på alla våra sektionsföreningar där vi samlas och delar erfarenheter och skvallrar om aktuella frågor gällande utbildning på kåren och sektionerna. Vi pratade bland annat om den nya kursplanen för Envariabelanalys, den omtalade rektorsprocessen och Studenternas arbetsvillkor som håller på att revideras av universitetet. Vill du veta med om vad kårens olika utskott pratar om så lägger vi upp alla protokoll på hemsidan under Studiebevakning->Dokument->Utskottsprotokoll.

Imorgon och på tordag så är jag och Adrian på äventyr i Stockholm för att hänga på KTH med de andra utbildningsbevakarna i vårt Reftec-samarbete. Reftec är alltså det samarbetsorgan mellan de 7 största Teknolog- och naturvetarkårerna i Sverige, och där är vi med. Det finns en jättefin wiki-sida att läsa om man tycker det är kul. Samarbetet är uppdelat i arbetsgrupper med skojiga namn, bland annat heter gruppen med att kårordföranden för KORK, en korkad grupp för inbördes beundran. Skämt åsido. Våran arbetsgrupp RUBIK skall alltså träffas och prata lite frågor där vi kan dela erfarenheter, till exempel anonyma tentor, diciplinärenden och hur kårerna jobbar med de 7 diskrimineringsgrunderna.

Det är alltså mycket som händer, men det är det som jag älskar med mitt jobb! Jag har roligare för varje dag som går, och att få göra det jag gör tillsammans med massa andra engagerade studenter, både internt och externt, gör allting till ett riktigt drömjobb!