STORK-träff

Kategori: 
Svenska

Idag och igår har jag varit i Stockholm på Tekniska Högskolans Studentkår (THS) som studiebevakar på Kunliga Tekniska Högskolan (KTH), där jag åter igen träffade STORK, en undergrupp till Reftec samarbetet med de sju största teknologkårerna i Sverige. Igår hade vi representanter från samtliga sju kårerna: Chalmers (Göteborg), THS (KTH), TLTH (Lund), NTK (Umeå), Lintek (Linköping) och Teknologkåren vid Luleå Universitet. Vi har pratat arbetsmiljö och enkätundersökningen ”Hur mår teknologen och naturvetaren” som kommer att skickas ut den 1 februari 2017.

Det är alltid lika kul att träffa de andra kårerna, för även om vi i grunden har samma kärnverksamhet, studiebevakning, arbetar vi ganska olika och respektive organisation ser väldigt olika ut. Men det roligaste är att få träffa de andra studiesocialt ansvariga och nörda ner oss i diverse studiesociala frågor. Igår pratade vi om hur arbetsmiljöarbetet ser ut på respektive kår och lärosäte, och än en gång ser det väldigt lika ut – men samtidigt otroligt olika. Jag har fått med mig flera bra idéer kring hur UTN kan utveckla vårt arbete med skyddsombud och arbetsmiljö på sektionsnivå, kul! Just nu pratar vi medicinsk bostadsförturer för studentbostäder, och vi kan klart konstatera att Uppsala är den studentstaden som kanske har minst förturer. Dock diskuteras det på andra lärosäten huruvida bostadsförturen skall finnas kvar.

Lägger in en bild på STORK, den som saknas är Clara från Luleå som tyvärr blev sjuk och istället var med på Skype.  

I ordning från vänster: Hanna (Umeå), Ina (Linköping), Jag (Uppsala), Angelica (Chalmers), Matilda (KTH) och Eric (Lund).