Caféföreståndare

Debut för Cafégruppen!

Kategori: 

Nu har det blivit dags för mitt första blogginlägg som caféföreståndare! Sedan min tillsättning i augusti har jag arbetat flitigt för att Café Bocken ska vara det främsta av studentfik. För två veckor sedan tillsatte jag sju personer i Cafégruppen. Detta sköna gäng ska tillsammans med mig tillaga njutningsmedel just för er. I cafét kommer ni kunna uppleva årets högtider på ett speciellt sätt, så håll ögonen öppna!

Igår kväll kände vi för att baka något roligt. Från och med idag kan ni, utöver standardutbudet, köpa glutenfria & veganska brownies samt morotskaka. Välkomna!

Då kaffet forsar på Uthgård

Kategori: 

Hej på er! Det var länge sen!

För er som inte visste det är jag inte bara en caféföreståndare utan även en biolog. Som biolog är man intresserad av diverse organismer som ibland är till synes enkla men drivs av komplicerade mekanismer. Dessa mekanismer kan man hitta genom att rota i DNA:t, en grej jag tycker är grymt intressant. Men det finns saker som är till synes komplicerade och kanske drivs av komplicerade mekanismer men som man inte behöver vara biolog för att intressera sig för. Denna organism kommer jag tillbaka till, men först en påminnelse:

Om man bläddrar tillbaka till några inlägg sedan hittar man en text som besvarar frågan "Varför bakar inte caféföreståndaren bullar oftare?" där svaret ungefär lydde att det inte fanns någon plats i köket att förvara bullar i och med att en av frysarna hade gått sönder. Man kan fråga sig vad bullar och frysar har med organismer och DNA att göra. Man skulle även kunna tro att denna text handlar om nya rön där jästen har fått en dominant mutation i DNA:t som har gjort att den ändrat sin metabolism totalt, vilket skulle resultera till att alla bagare/konditorer kan räkna sina sista dagar inom sitt yrke. Alla brödfabriker stänger och vi kommer aldrig mer se en limpa eller sälja bullar i caféet.

Men det är inte det jag egentligen tänker tala om utan jag tänker nämna en annan organism som också är verksam i denna kår. Organismen jag talar om och processen jag talar om är människans fantastiska sätt att överraska, samt/med detta bringa glädje till omgivningen. Just denna människa, Homo sapiens froskåiensis har just utfört denna process att bringa en frys till detta gamla kårhus och genom detta bringa glädje till en nästan fd bullbakande Homo sapiens cafeicus. Detta innebär att det nu finns fler chanser att baka bullar. Hurra!

Här har ni en bild på den!

En annan glädjande process som värmer en caféföreståndares hjärta är ett klubbvärk som kommer in, kavlar upp ärmarna och berättar för Homo sapiens cafeicus att det nu är det dags att städa lite i köket. Fantastiskt kul med initiativtagande!

Förutom frysar och städning forsar kaffet på Uthgård som vanligt efter flaskhalsen som var påskledigheten. Med hjälp av cafégruppen lyckades vi ta oss till rosteriet där vi får vårt goda kaffe och införskaffade några lådor, samtidigt som vi masspantade och gjorde annat kul.

Caféföreståndaren är dock inte den enda som kokar kaffe på Uthgård utan även kommittéer och sektioner. Det många inte vet är att allt kaffebryggande går via caféföreståndaren och därför finns det en massa småregler som har gjorts för att underlätta för båda parterna. Dessa har sammanfattats av yours truly till ett pyttelitet dokument som tar knappt 10 minuter att läsa (även om man är distraherad av en annan organism som exempelvis en stor Ursus arctos). Detta dokument återfinns i UTN:s dokumentarkiv som alla kommittéer och sektioner har tillgång till. De återfinns under denna länk: https://www.utn.se/sv/dokument och om man klickar på "Informationsdokument" hittar man en PDF som heter ”Att brygga kaffe”.

Ja, nu börjar detta inlägg bli alltför långt. Så därför tänker jag tacka för mig och önska er en trevlig helg. För er som berörs av kaffekokningen säger jag bara lycka till med läsningen. De som oroar sig för "inaktiv" jäst eller eventuella björnar som kan dyka upp är det ingen fara, vi biologer kan fixa problemet utan problem. 

Puss och kram!

När det regnar förslag över en caféföreståndare

Kategori: 

Hej

För någon vecka sedan satte jag upp caféets förslagslåda. Förslagen har jag sorterat och satt i kategorier som jag kommer att presentera i detta blogginlägg. Förutom detta svarar jag på en fråga. Har ni fler frågor svarar jag gärna på dessa, ni är välkomna in till caféet och kontoret!

Saker som går att beställa
Hallonsoda
Wasaknäcke
Juice
Torkad frukt

Saker som vi redan erbjuder
Kaffe
Kanelbullar
Frukt

Saker som inte finns i sortimentet
Club Maté
Veganskt godis

Saker som är för dyra att beställa
Tamponger
Risifrutti
Snabbnudlar
Löfbergs lila
Andra frysta rätter

Saker som kräver specialtillstånd
Tobak

Saker som kräver tid
Smörgåsar/Baguetter
Sallader
Morotskaka
Toast

Olagligt/tjänster Caféföreståndaren inte kan erbjuda
Ett liv
Kyssar och smek
Exotisk massage
Knark

Tjänster som ej ingår i mitt arbete
Sälja öl och sprit

Köps ej pga allergirisk
Nötter
Jordnötter (får ej tas med till Uthgård)
Nice N Easy Thai Chicken Peanut (får ej tas med till Uthgård!)

Svar på fråga: Varför erbjuder Caféföreståndaren inte bullar hela tiden?

På Uthgård har vi ett litet kök med en frys och ett kylskåp. Bullarna jag köper till caféet är förjästa men obakade och kommer frysta, i stora kartonger. För att spara dem någonstans måste man lägga dem i frysen, som för övrigt delas med alla på UTN(ni kan tänka er hur full den blir). För några månader sedan, då jag serverade bullar oftare, fanns det två frysar. Den frysen gick tyvärr sönder så nu har vi en, vilket innebär att när det finns plats för bullar köper jag bullar.

Jag ber om ursäkt för att detta blogginlägg var långt, men jag hoppas att ni hade en trevlig läsning. Är det något ni har frågor om finns jag på Uthgårds café, kontor och på cafe [at] utn.se.

Ha det bäst och lycka till med alla tentor/projekt!
Kram!

Ps. här har ni en blid på förslagslådan med alla söta flodhestar på

Livet som caféföreståndare!

Kategori: 

Hej!
Jag har fått många frågor om vad jag gör om dagarna därför tänkte ägna detta inlägg åt att berätta vad jag sysslar med, specifikt gårdagen och idag. 

Onsdag:
8.05 vandrade jag in i Uthgård för att gå på Ledningsgruppens onsdagsmöte. Där pratar vi lite om vad som har hänt i veckan och vad som komma skall. 
~ 9 kokade kaffe tillsammans med Adrian som är utb-n.
~10 Kokade mer kaffe och gick på ett till möte (vilket är högst ovanligt i och med att jag bara har LG möten på onsdagar). Detta möte gick hela LG på och handlade lite om sammarbetet med studenthälsan. Superkul!
~ 10.30 Öppna caféet (jag öppnar caféet på onsdagar i och med att LG, möten är bokade till 10) och förberedde för mitt och klubbmästarens tredje möte. Mötet var med SMAK-rådet som involverar alla kommittéer och arbetsgruppers matansvariga. Här pratar vi om hur vi kan hålla vår gemensamma arbetsplats ren (AKA köket) och hur vi kan arbeta där på bästa sätt. Det var superkul att träffa alla i stor klunga.
~12.15 SMAK-råd
13.15 lunch
13.50 Inventerade jag och beställde varor till caféet
15.00 Städa ericsson salongen och köket, samt gå ut med sopor.
16.15 Stänga caféet, vilket involverar: räkna pengar och skriva försäljningsunderlag
~17.00 Minimöte med cafégruppen
Notering: Mellan alla dessa tider försöker jag vara i kassan så mycke som möjligt och svara på mail.
Sammanfattning: Mycket eventfull dag (vilket är superroligt!), I löv möten!

Torsdag:

08.10 Befinner mig på Uthgård, som vid den tiden är fyllt med morgonpigga fadderkå! Då blev man själv lite piggare och som bonus fick man lite sällskap! Supernice omni frågar mig!
08.20 Börjar förbereda inför öppnandet av caféet genom att koka kaffe, tévatten och räkna lite pengar
9.00 Caféet är öppnat!
~10 Börjar ta reda på lite varor som jag beställde dagen innan, packar upp KV:s också. Får samtidigt lite sällskap av forskå och K&Q som ska koka kaffe! Samtidigt är BEST (en av våra assosierade föreningar) i köket. Jag tar tiden åt att packa upp och svara på eventuella frågor om kaffekokning, samt köket. Det finns många regler att följa och det är inte lätt att komma ihåg alla, men det är jättekul att svara på frågor!
~11.30 kommer Petra, en av cafégrupparna. Vi gör hummus med grönsaker till caféet tillsammans! Superkul att laga mat (önskar att jag fick tid att vara i köket oftare)
~12.30 Lunch
~13.00 Kommer på att jag glömde tvätten, fixar lite tvätt.
~13.10 Mer kaffe och kassa.
~14.30 Städning och sopor
~15.15 Stängning av kassa (så att KV kan förbereda inför torsdagspubben)
~15.45 Skriva blogginlägg
~16.40 Ta bort cafésaker från barbordet. 
~17.00 Gå hem

Sammanfattning av dag:
Trevlig och lung dag med massa trevligt sällskap

Hoppas att ni har fått en rolig läsning om ungefär vad jag sysslar med om dagarna.
Nu ska jag ta bort saker från baren! Ha det bra!
 

Puss och kram!

Lyckliga caféföreståndare och härliga cafégruppare

Kategori: 

Hej på er!

Nu skriver jag för att skryta om min superduktiga cafégrupp! 

I onsdags (20/1) hade vi ett, enligt min mening, lyckat stormöte. Där kokade mina små tomtar (de har blivit befordrade från nissar efter sitt storprov) ihop genialiska planer för nästkommande vecka. Håll utkik i både caféet och lite överallt... man vet aldrig när man stöter på dessa tomatar! 

Glöm inte att hålla hårt i hatten, för den kommer att blåsas bort av cafégruppsvinden!

Ha en trevlig helg så syns vi nästa vecka!
Kram
Tomtemor

Hi there!

I'm writing to you to brag about my superclever café group!

This Wednesday the café group had a big meating that was super successful.They presented ingenius plans that will be relevant for next week. 
Stay tuned next week, they will knock your socks off!

Have a nice weekend and I will see you next week!
XOXO
The one who usually serve you coffee

Julen är här!

Kategori: 

Hej!
Äntligen är det torsdag!
En hel vecka har passerat förbi.
Klubbverket anordnar middag,
En julbuffé det blir!
Som nissar de har knallat,
På mörka småtimmar.
O på julvisor de har trallat,
Hela veckan lång.

När fredagen nalkas,
Vi UTN:s lussetåg ser.
På caféet nissarna arbeta,
Med munnar som ler.
De bakar och fixar,
Med kakor de trixar,
Och pepparkakssmoothies de mixar,
Hela dagen lång.

Om ni tror att de är trötta,
Och det inte finns mer.
Då kommer de med mackor skötta,
Och fika så ni ler.
De kommer med tryffel,
De kommer med kolasnittar,
De kommer med en skyffel,
Full av lussebullar så ni tittar.
Hela dagen lång.

Ha en fin vecka!
Vi syns!

Cafégruppen är i farten igen!

Kategori: 

Hej!
Jag måste bara säga hur roligt det är när cafégruppen är i farten och kokar ihop saker. Vofflor och soppa serverades på onsdagen förra veckan, vilket var supernice! Och nu mina kära studenter ska de springa runt imorgon (1/12) för att koka ihop juligheter! Kika in i caféet imorgon för att ta del av alla godsaker!

Välkommna!

Hellu! 

I just wanted to say that we're very happy now that the Café group is in full swing, both cooking and baking. This past Wednesday there were waffles and soup for sale which was awesome! And now my fellow students, they will be going at it again, tomorrow (1/12), bringing in the Christmas Spirit! So come on by the café and take part in the epicness! 

Welcome! 

Veckan på caféet

Kategori: 

Halloj!

Denna vecka har varit superkul! Cafégruppen hade sitt första möte, de har redan hittat på grejer till måndag (16/11) och en massa studenter har förgyllt alla veckans dagar med sin optimism och sitt engagemang. Så glöm inte att sticka in huvudet på måndag för att se vad cafégruppen har hittat på!

Ha det bäst!

Hallo!

This week has been fun! The Café group had its first meeting, they've already planned some stuff for Monday (16/11), and a lot of students have gilded all days of the week with their optimism and commitment. So do not forget to visit the café on Monday to see what the café group has been up to!

See you soon!

Cafégruppens Invigning!

Kategori: 

Hej allesammans!

Som ni vet är det ju alltid trevligt och mysigt i caféet, men på måndag blir det extra roligt och mysigt för då har cafégruppen en invigning där de har planerat lite överaskningar för er! Så räds icke! Kika in på caféet på måndag (16/11) och se vad denna nytilsatta cafégrupp har i kikaren. 

Vi syns!
 

Hello everybody!

As you know, it's always nice and cozy in the cafe. But it will be extra nice and cozy on this Monday, because the new cafe group have planned some extra stuff (and surprises) just for you. Don't be afraid! Come have a look, at the café on Monday (16/11) and see what this new café group are up to.

See you!

Sidor

Prenumerera på RSS - Caféföreståndare