Evenemang

Vart är du på väg?

Kategori: 

Hej alla glada bloggläsare!
Jag heter Cornelia och idag är det ÄNTLIGEN min tur att hoppa in och få skriva lite här på bloggen. Det är egentligen Carros uppgift, men lite så här har vårt år som projektledare för Utnarm varit: vi hjälps åt med det mesta.
Som ni kanske sett går det fortfarande att söka våra projektledarposter för nästa års Utnarm och jag hoppas verkligen att just DU söker, för det är såå kul! Jag var precis i samma sits som du för ett år sen: posten var vakantsatt, jag var lite sugen och sen till slut såg jag till att söka. Har jag ångrat mig? Absolut inte! Här kommer några av mina highlights med året som gått, och mina starkaste argument för att söka vice projektledare! 

Att ha en ledningsgrupp, ett litet gäng på fyra härliga personer som man får hänga med och utforma hela projektet med. Fint! 
Att ha en kommitté: tänk att du får ett crew som du kan hänga med, jobba med, festa med, se på film med, äta brunch med, osv. Drömmen! Plus att du får se dem växa, utvecklas och vara stolt över dem. Grym känsla ju!
Du får en alldeles egen budget att rå om, som mest bara är din egen och som du kommer spendera så mycket tid med. Väldigt lärorikt och en superbra merit, och KUL! Jag kunde absolut ingenting innan, men man lär sig otroligt snabbt och får massa stöd från olika håll!

Är du fortfarande tveksam? Sluta upp med det och sök bara! Det kommer vara jätteroligt, du kommer lära dig massor och det är en bra merit att ha på CV:t! Varför säga nej när man kan säga ja?

 

 

 


Over and out!
Cornelia

Debut för Cafégruppen!

Kategori: 

Nu har det blivit dags för mitt första blogginlägg som caféföreståndare! Sedan min tillsättning i augusti har jag arbetat flitigt för att Café Bocken ska vara det främsta av studentfik. För två veckor sedan tillsatte jag sju personer i Cafégruppen. Detta sköna gäng ska tillsammans med mig tillaga njutningsmedel just för er. I cafét kommer ni kunna uppleva årets högtider på ett speciellt sätt, så håll ögonen öppna!

Igår kväll kände vi för att baka något roligt. Från och med idag kan ni, utöver standardutbudet, köpa glutenfria & veganska brownies samt morotskaka. Välkomna!

TMP, dynamite!

Kategori: 

FUM, TMP, TVP, SVP, delegationsordning, kontrapropositionsvotering, befattningsbeskrivning. Fullmäktiges och talmanspresidiets arbete kan kännas svårtillgängligt, krångligt och fullt av svåra ord. Till din glädje kan jag berätta att det handlar lika mycket om att träffa kårens ämbetsmän, spexa och strategimöten över middagar som formalia och långa dokument. De svåra orden kommer du lära dig lika snabbt som du lär dig att fördela ordet, göra affischer, skriva protokoll eller hantera klickers beroende på vilken post du söker.

Som en del av talmanspresidiet får du lära dig mer om demokrati och kårens strategiska arbete. Du bättrar på din mötesvana och lär dig (förhoppningsvis) hur en redigerar LibreOffice-dokument på snabbast sätt. Du behöver inte vara torr eller ha formalia som ditt största intresse, men en ordentlig nypa organisatorisk förmåga och kunskap om demokrati eller kåren är bra att ha med sig.

Talmannens huvudsakliga uppgift är att leda talmanspresidiets arbete. Det är också hens arbete att skicka ut kallelse och handlingar till sammanträdena samt leda dem. Vice talman stöttar talmannen i dess arbete. De senaste två åren har vice talman dessutom varit ansvarig för marknadsföring, till exempel facebooksidan, affischer och det här blogginlägget.

Sekreteraren är ansvarig för att protokollföra fullmäktiges sammanträden och alla dokument som rör FUM:s arbete. Vice sekreterare är ansvarig för det tekniska under sammanträdena, som klickers och de dokument som visas på storskärm. De senaste två åren har denne dessutom ansvarat för det fantastiska mötesfikat.

Jag har haft två fantastiska år som vice talman. Det har varit fullt av härliga människor, långa och korta möten, bullbakande och dokumentredigering. Jag rekommenderar dig att söka talman, vice talman, sekreterare eller vice sekreterare för minst ett år av bra människor, nya kunskaper och fina minnen.

Peace out // Vice talman- Ylva

 

 

     

 

Kära solgud

Kategori: 

Kär solgud,

vad skall vi studenter göra för att du skall komma fram, kanske främst denna vecka? Efter regn kommer solsken, men var är du nu? Det har ju till och med haglat lite glatt undre helgen! Kom igen solen!

I hopp om att få fram solen har jag lånat en liten dikt om solen.

Jag står som på moln i en sällhet utan like.
Molnens ränder brinna röda. Det är solen.
Solen har kysst mig. Så kysser ingenting på jorden.
Är det att leva evigt som vittne av detta ögonblick,
ack nej, att stiga upp för de lodräta strålarna
närmare henne.
En gång
skall jag spinna mig in i solen som en fluga i bärnsten,
för eftervärlden blir det ingen klenod,
men jag har varit i sällhetens glödgade ugn.
Ve, du krona som blänker om min panna,
vad skola de veta då de skåda dig?

Kom igen nu solen, hela Forsränningskommitteen och alla studenter längtar efter dig!

Efterträdare och Forsfestival

Kategori: 

Hejhej!

Just nu händer det otroligt mycket på kåren och det syns även på området runt om Ångström!

Först och främst så har jag, vice ordförande Caroline, styrelsen, konsistorieledamoten, Technas presidium och internrevisorerna fått efterträdare!
Det är väldigt kul, spännande och det kommer nu blir en utmaning att överlämna allt man lärt sig under året. Det känns också konstigt att det var ett helt år sedan jag själv sökte och blev vald, tiden går fort när man har roligt!

Om ni inte sett det så finns det dock fortfarande poster vakanta, tyvärr. 2 styrelseledamöter har inte tillsatts och idag har dessutom 2 studiebevakarposter, den med studiesocialt ansvar och den med utbildningsansvar för de tekniska utbildningarna, vakantsatts. Vill du vara med och styra kåren nästa år eller vill du vara med och påverka till det bättre för studenterna på teknat – tveka inte på att höra av dig till mig på ordf [at] utn.se eller till bevakarna på soc [at] utn.se och utb [at] utn.se eller söka på register [at] utn.se !

Snart utlyses också en del ämbetsmannaposter samt studentrepresentanter på register.utn.se, se till att söka om du är intresserad!

 

Idag öppnar också Forsfestivalen på området bredvid Ångströmslaboratoriet! Alla är välkomna att besöka aktivitetsområdet för att umgås, äta god mat och upptäcka vilka aktiviteter som i år finns på området. Det är också alltid kul att gå runt och se hur flottarna växer fram under veckan.

Njut av vårsolen och peppa era kompisar både att gå på festivalen och att söka poster om det finns något som passar just för dem!

Gasque

Kategori: 

Ibland kan man tänka att han den där Adrian, han är lite väl tråkig han. Inte nog med att han sitter där och granskar kursplaner hela dagarna och pratar kvalitetsgranskningssystem. Ibland går han på fullmäktige och det händer att han skriver ett och annat tråkigt blogginlägg (inte okej). I lördags så tänkte jag i min nyvunna klarsynthet (vi återkommer till det senare) att det fick vara nog med tråk-Adrian. Det var dags för gasque.

Som tur är hade våra vänner i IK (internationella konventet) planerat att det skulle vara en internationell gasque just i lördags! Undertecknad var förstås inbjuden i egenskap av internationellt ansvarig på UTN (en av mina många skepnader), och kanske lite för att jag tycker mig vara cool nog att få vara med på deras möten trots att jag inte är internationell sekreterare på riktigt. Internationella konventet är förresten ett av många underkonvent till Kuratorskonventet, ett samarbetsorgan för nationerna. Bland annat samordnar de på ett ypperligt sätt nationernas mottagningsaktiviteter för internationella studenter, och arrangerar trevliga evenemang för att internationella studenter ska känna sig lite mer hemma här i Uppsala.

Jag inställde mig därför å det punktligaste på ÖG iklädd kavaj, snöstormshärdade finskor (det är en annan historia) och kanske framförallt mina sprillans nya glasögon. Efter en trevande fördrink med ungefär noll tidigare bekantskaper och lite ”Jaså, ni är från Belgien, trevligt, jag är från Uppsala.” hamnade jag till slut mellan Sol från Faramacevtiska studentkåren och Pooja, som är IK:s sekreterare och ansvarig för Buddy-programmet på Uppsala studentkår. Kvällen rullade förstås på som är brukligt på gasque, fast med lite ovanliga sånger, och det var riktigt trevligt. Mucho pepp på dig också Sol och tack så mycket IK, UTN vaggar förresten en hel del vi också Pooja.

Nu trodde jag att jag skulle ha en fin bild från gasquen i brevlådan när jag kom till jobbet, men det blev inte riktigt så, så ni bloggbesökare får nöja er med en bild från kontoret. Lägg särskilt märke till att UTB-N tillika Int numera faktiskt kan se vad det står i Powerpointpresentationerna på möten. Och ja, vi har alltid roliga mössor på oss på kontoret.

Nobody would blame you if you thought Adrian, reading syllabi all day, inventing quality assurance systems for the university, attending the General Assembly of the UTN and writing super boring blog entries, is quite square. Realizing I had to do something to rectify said condition, I had a sudden flash of inspiration. It dawned on me that a Gasque would be just what I needed.

Luckily, our friends in the Uppsala International Committee arranged their International Gasque this Saturday. Perfect! Being Head of International Affairs at the UTN (one of my many jobs), and perhaps because I like to pretend I am cool enough to attend their meetings despite not being and International Secretary, I had been invited. By the way, the Uppsala International Committee is one of the many subcommittees under Kuratorskonventet. They make sure the nations' receptions of international students run smoothly and arrange a host of fun activities in order to make international students feel more welcome here in Uppsala.

Wearing a suit, blizzard worn leather shoes (it's a long story), and most prominently, my brand new glasses, I entered ÖG at 17:00 for a predrink full of “Oh, so you are from Belgium, I come from Uppsala, nice to meet you.” and the general anxiety brought about by knowing hardly anyone. Eventually, I was seated next to Sol (Swedish for Sun) from Farmacevtiska studentkåren and Pooja, secretary of the International Committee and responsible for the International Buddy Programme. Thank you for making the evening so full of fun. “Mucho pepp” to you too Sol, thank you IK for inviting me, and by the way, we do rock quite a bit at the UTN as well Pooja.

Hoping to find a nice picture from the gasque in my inbox today, I didn't take any of my own. However, in order to satisfy the curiosity of our readership, I decided to take a picture in the office. Please note how yours' truly is now able to actually read the text in Power Point presentations. And yes, we always wear funny hats in the office.

Examensceremoni

Kategori: 

Hej!

Då var det dags igen, jag skulle bloggat förra veckan, glömde totalt bort det.

I helgen var jag på Examensceremoni tillsammans med Ordf-Malin och styrelse-Matilda (T1). Det är så roligt att se alla studenter ta examen. Själv drömmer jag också om examen, jag är lite rädd men ändå inte på att bli vuxen. Teknat har planerade en enligt mig ganska pamplig examensceremoni, själv var jag fanbärare. Det var roligt, UTN håler just nu på att beställa en fana, vi kanske får en med tomten!

Vi åt lunch på Saluhallen, det var riktigt gott. Kvällen avslutades med en gasque på Värmlands nation och jag blev kvar och imponerades av de som dansade styrdans, där vi gästades av de härliga Tupplurarna.

Ett stort tack till kvällens sång och toast Emma Lindbjer och Elsa Härdelin!

Också ett oethört tack till projektledarna för Examengasquen, Ellen McShane och Josefine Grundström Lindqvist! Ni är bäst!

Under kvällen gästade också Värmlands nationskör, väldigt roligt när de tog ut svängarna och sjöng roliga sånger!

Kramar Caroline

 

Akademiska sjukhusets barnfond

Kategori: 

Hej bloggen!

Idag har jag och förra årets Forskarl, Victoria Carlsson Lundström, varit på lunch med representanter från Akademiska sjukhusets barnfonds styrelse d vi skänkte de pengar som blev överskott från Ankdagen till dem, närmare 8600 kr!

De har skrivit om oss på sin facebooksida länk

Och här är en bild som jag tog därifrån

Väldigt trevligt måste jag säga!

Och hörni, glöm inte medlemsuppdatera! Vi går in på slutspurten snart!

Medaljfika!

Kategori: 

Igår hade styrelsen medalutdelning med fika för de som varit studentrepresentanter på teknat-fakulteten föregående läsår!
Det var väldigt trevligt med både glada studentrepresentanter, styrelseledamöter och studiebevakare!
Några fina bilder togs med styrelsens selfiepinne:

Idag har jag och Caroline varit på möte i Caroline redivivas lite mer hemliga delar, det är verkligen en fantastisk byggnad men många gamla och fina delar! 

Kårsamverkan har idag också haft studentrepresentantutbildning för de studentrepresentanter som valt till universitetscentrala uppdrag. Det var roligt med många deltagare!

Glöm inte att medlemsuppdatera och att söka vakanta poster både på register.utn.se och på karsamverkan.se !

Mottagning och media

Kategori: 

Hej på er!

Nu är vi inne på andra mottagningsveckan och det innebär också att alla gamla studenter nu är tillbaka på nytt och att Uthgård har öppnat på riktigt, kul! Det är verkligen fantastiskt att huset fyllts av människor igen. 

Idag har jag och Philippa varit ute med kafferyggsäcken och bjudit på kaffe för en åsikt på lunchen. Det kommer många uppskattade komplimanger när vi kommer runt, alla är dock riktade mot kaffet eller vår snygga ryggsäck och inte till mig och Philippa tyvärr... Vi på kontoret kommer denna vecka att vara runt på alla campus så håll utkik efter oss om du vill lämna din åsikt och ha kaffe! (Man får självklart mer än gärna bara lämna en åsikt också, även om man inte dricker kaffe, eftersom det hjälper oss mycket i vårt jobb)

Idag har TD-mottagningen varit nere på stora torget och busat och det väcker en hel del intresse hos de lokala tidningarna och tv-kanalerna så jag har idag pratat med några trevliga reportrar och till och med varit med på en tv-intervju! Det känns lite udda och även lite läskigt att svara på frågor för kårens räkning men jag tycker också att det är kul att vi syns och de flesta verkar tycka att det verkar roligt och att det ser ut som om reccarna har kul. Så håll ett öga på morgondagens tidningar så kanske ni ser några fina foton! Länk till intervun (uppdaterad 2015-09-01 kl 19.04)

Ett blogginlägg måste ju ha lite bilder också, tyvärr har jag inga på varken kafferyggsäcken eller reportrarna men jag slänger in några från i lördags och Stingfestivalen istället. Vi från ledningsgruppen och styrelsen stod och informerade om UTN, delade ut kaffe för en åsikt och delade ut klistermårken till de som fått sina mecenatkort!

Om ni fått mecenatkortet så är ni varmt välkomna att hämta ett klistermärke i cafét eller fånga oss när vi går med kaffe för en åsikt för då har vi dom också med oss!

Kram på er och lycka till med kursstarterna!

Sidor

Prenumerera på RSS - Evenemang