Klubbmästare

There's lots of fun in KM

Kategori: 

Tjo!

Jag börjar mitt blogginlägg likadant som mina kollegor som också snart går av, WOW va sjukt att det redan har fått ett helt år sen jag sökte posten som Klubbmästare!

Jag har sällan varit så målinriktad som när jag sökte Klubbmästare och jag har inte ångrat att jag gjorde det en enda sekund. Inte när jag glömt att köpa in Breznak, inte när mina exceldokument vägrar att samarbeta, nej inte ens när det uppstod en läcka i spritförrådet som orsakade fuktskador i hela trellipsen samt spritförrådet. Allt det som har varit jobbigt under året har tusenfalt vägts upp av det som har varit ojobbigt!

Det som har förvånat mig mest med min post är hur mycket ekonomi jag har fått lära mig. Jag som inte ens har klarat av min företagsekonomikurs än har nu lärt mig både hur kontofördelning fungerar och vikten av att aldrig glömma momsen!

Jag har även fått lära mig att använda det för alla kända verktyget excel på gott och ont. Jag vill tro att kampen med excel har gjort att jag kommer ut på andra sidan som en bättre människa men vägen dit har varit tung och frustrerande. ”Men vafan hände nu, hur är det ens möjligt?!” är nog en av de vanligaste uttrycken jag använt mig av det här året, alla i samband med inventering av alkohollagret som, tro det eller ej, görs i excel!

För att gå ifrån det som kanske inte varit bara roligt utan mest utmanande så vill jag nu berätta för er om min tid med Klubbverket. Klubbverket är arbetsgruppen som hjälper mig att driva Uthgårds festverksamhet. Klubbverket är också en ständig källa av energi och det bästa stödet man någonsin kan önska sig.

Förutom att jobba med Klubbverket har jag haft massa kontakt med engagerade i sektioner och kommittéer i olika sammanhang. Det känns som att jag vet ungefär vilka alla i hela världen(medlemmar av UTN) är, vilket är mycket praktiskt eftersom att man alltid har någon man kan hänga med om ens ordinarie kompisar inte riktigt har tid för en.

Att vara Klubbmästare är något av det roligaste jag någonsin gjort och jag avundas verkligen den som kommer ta över efter mig som istället för mina två månader har ett helt år av häng med klubbverket, ledningsgruppen och alla andra fantastiska studenter framför sig.  

KM out!

 

 

 

Den är inte blå, den är jätteblå

Kategori: 

Hej bloggen!

Sedan vi sist pratades vid så har det skett en del saker i denna klubbmästares liv!

Till exempel har det utförts 2 Torsdagspubar och en uthyrning av världens bästa Klubbverk. Hur de kan vara så lugna och kännas så rutinerade redan från första puben är för mig helt obegripligt! Jag känner mig lika stolt som jag tänker mig att en mor är när hennes barn yttrar sina första ord!

Något som dock inte är så trevligt är att jag torsdagen den 11/2 blev sviken av en, vad jag trodde, trogen gammal vän! Bocken, alltså kårens bil, bestämde sig för att få punktering mitt på Kungsängsleden, endast ett par ynka timmar innan årents första torsdagspub!! Tur är det väl att Barmästare Erik var med så att vi kunde byta det där attans hjulet och komma tillbaka till Uthgård i tid! Aldrig har jag känt mig mer sviken av en jätteblå bock, vår relation kommer aldrig bli densamma!

 

Med dessa väl valda ord måste jag nu lämna er för att fixa det sista inför kvällens Klubbverkarmöte!

Tjoho

Kategori: 

Tjoho mitt första blogginlägg!

Jag är Felicia eran nya och tillgivna Klubbmästare, jag ska viga detta år till att knyta studiebevakning till min verksamhet och få vårat kårhus att blomstra av aktivitet!

Den här tiden efter jul har bestått av väldigt mycket ”tjoho mitt första...” och jag börjar så smått hoppas på att mina arbetsuppgifter på kontoret hellre snart än sent intar en rutinbaserad del i min vardag så att jag slipper störa resten av kontoret med ilskna utbrott om oförståeliga fakturaunderlag.

Något som helt klart är mitt bästa ”tjoho mitt första” är att jag igår söndag blev med mitt första Klubbverk!! Det verkar vara ett supermysigt gäng och jag är helt övertygad om att 2016 kommer bli grymt på alla sätt och vis!

På onsdag har vi vårt första klubbverkarmöte och torsdagen efter det så har vi vår första Torsdagspub (11/2)! TJOHO!!!!! Se till att ni inte missar det!

 

KM out!

 

Årets bästa julbord

Kategori: 

I torsdags slog Klubbverket verkligen på stort och ordnade ett riktigt ordentligt julbord på årets sista torsdagspub. Det var ett ordentligt buffébord med alla julens läckerheter. Förberedandet av all mat började redan lördagen innan då det första julgodiset bakades. Efter det var det någon klubbverkare i köket varje dag fram till torsdagen. På torsdagen var det full fart i köket redan från klockan sju på morgonen och klockan 17 var det redan lång kö i baren för att få tag i en tallrik. Uthgård var i stort sett fullsatt och det var kö till buffébordet nästan hela kvällen. Under kvällen fick vi också besök av UTN:s luciatåg som gjorde ett riktigt fint framträdande.

Nu är det snart dags att ta jullov

Godjul! 

Nu är det inte långt kvar...

Kategori: 

Det är redan 2:a december och det betyder att det inte är långt kvar för mig som klubbmästare på UTN. Som tur är så har jag fått en efterträdare (Felicia) som kommer ta över efter mig så jag kan släppa mitt uppdrag utan att vara orolig. De senaste veckorna har vi haft ganska mycket överlämning och jag har försökt lära henne allt jag kan (det är svårare än man kan tro att sammanfatta ett års arbete på ett par överlämningspass). I förrgår var hon som en svans nästan hela dagen och fick prova på hur det är att vara klubbmästare på riktigt, inget går riktigt som man tänkt sig. Vi började med att inventera spritförrådet och det gick väldigt bra ända tills batterierna tog slut i båda vågarna. Då var det bara att avbryta för lunch och Felicia passade på att promota söket av mästare till Klubbverket. Det är förresten sista dagen idag att söka så vill du ha ett suuuuuuperroligt och lärorikt år tycker jag verkligen att du ska kolla in posterna som går att söka. Efter lunch tog vi Bocken och åkte iväg för att köpa nya batterier. När man som klubbmästare är ute och åker kan man lika gärna passa på att handla lite annat som behövs. Ofta går resan till systemet och den här gången behövdes det juöl. Så tillslut fick vi med oss julöl och batterier så vi kunde fortsätta inventeringen. När den var klar var det dags att se över vilken dryck som behövde beställas till veckans pubar och uthyrningar. 

På kvällen var det som vanligt dags för KV-möte där vi bland annat planerade nästa veckas pub, en riktiigt slå-på-stort-pub där det kommer finns bufféer med både julmat och efterrätter. Kom dit det blir kul!

 

Puss och kram     

Tisdag 22/9, Uthgård

Kategori: 

Tjäna bloggen!

Nu i början på terminen har det varit mycket för både mig och Klubbverket. De senaste två veckorna har vi hunnit med 3 pubar varav en heldagspub. Då passade vi även på att fira att Uthgård fyller 20 år i år. På många ställen på Uthgård märks det att huset och inventarierna inte är helt nya, det är mycket som inte riktigt fungerar som det ska och går sönder. Men nu har vi i alla fall fått en ny och fräsch serveringskyl. =D

På torsdag är det som vanligt dags för Torsdagspub på Uthgård och då har man möjlighet att prova på massa ny öl som kommit i veckan. Det kommer naturligtvis serveras massa god mat och den här veckan är det på temat frukt. 

Trots att terminen precis börjat och det är långt kvar till det är dags för någon att ta över min post så börjar arbetet med det redan nu. I går hjälpte jag styrelsen att uppdatera uppdrags- och befattningsbeskrivning för klubbmästaren. Det kanske är dags för alla där ute att fundera på vad man ska hitta på nästa år, jag kan tipsa om att det är ganska kul att sitta här:

Jag måste erkänna att jag verkligen inte är det största fanet av bloggen i ledningsgruppen men som det ser ut nu så har jag skrivit två av de sex senaste inläggen. Det hade ju varit kul om nån annan också tog lite ansvar för att berätta vad som händer här på kontoret ;)

Och nu är det snart dags för FUM.

 

 

Kram

Fredrik

 

En vanlig kväll och dag på jobbet

Kategori: 

Nu är höstterminen igång på riktigt och det är dags att dra igång med Torsdagspubarna igen. Igår kväll var planerandet för de första Torsdagspubarna i full gång och Klubbverket fick en helkväll på Uthgård med både glass och kakor.

Idag har jag haft hand om expen (kompendieförsäljningen på Uthgård). Det betyder att varje gång någon vill köpa ett kompendie eller något annat kul från expen så ger mackapären, på bilden nedan, ifrån sig ett härligt ljud som innebär att man får lite vardagsmotion i trappan. Många steg blev det under dagen så nu behöver man inte träna mer idag utan det är bara att sikta på soffan och chipspåsen där hemma.

Det är inte alla som har sprungit sig svettiga på kontoret idag, vissa har haft det ganska bra i soffan istället. 

Puss och Kram

Fredrik

Uthgård står inte helt tomt under sommaren

Kategori: 

Under sommaren är det inte lika mycket liv och rörelse på Uthgård som under terminerna. Vi i ledningsgruppen blir ganska ensamma uppe på övervåningen men ibland får vi några speciella besök. I slutet av juni hade vi besök av en nybliven 30-åring som ville komma tillbaka till Uthgård och fira sin födelsedag med nära och kära. Klubbverket såg till så att alla fick en oförglömlig kväll och så att födelsedagsbarnet fick annat än 30-årskrisen att tänka på. 

I slutet av juli fick vi besök av kårens förvaltningsansvarig, Ludde, som hade med sig en stor låda som innehöll ett nytt ljussystem till Ericssonsalongen. Vi hjälptes åt att sätta upp och trimma in det så man ska kunna ha en riktigt bra fest med blinkande lampor som på ett riktigt lågstadiedisco.

 

Dagen efter fick vi sommarens kanske finaste besök. Då kom ett blivande brudpar för att pynta Uthgård till sin bröllopsfest dagen efter. Klubbverket var såklart också här för att möblera om och duka.

 

Bröllopsfesten blev sedan riktigt lyckad och efter middagen satte gästerna verkligen det nyinstallerade ljussystemet på prov. Det fick godkänt!

Som Malin reda berättat om har vi också, efter mycket om och men, haft besök av en stolleverans. Och igår besöktes vi dessutom av två påsar fulla med mössor från Arbetsklädshuset AKH. Så i vinter kommer några fler av UTN:s medlemmar slippa frysa om öronen. 

Nu är det snart dags för ny termin och då får vi äntligen besök av massa studenter igen.
 

Sommar sommar sommar

Kategori: 

Vårterminen tog slut väldigt fort och nu under sommmaren är det läge att fundera igenom vad som egentligen hänt och förbereda sig för nästa termin. Under veckan har jag inventerat alla glas, bestick och allt porslin som finns på Uthgård. Det blev en del räknande och för den som undrar kan jag berätta att det finns ungefär 1000 glas, 1200 bestick, 900 tallrikar och 100 kaffekoppar med fat på Uthgård. Förhoppningsvis finns det snart även tillräckligt med stolar så vi kan använda allt det här.    

 

Sidor

Prenumerera på RSS - Klubbmästare