Samarbetskontakt tillika projektledare för Utnarm

Ett år senare

Hallådär Bloggen!

Helt sjukt att det nästan gått ett år sedan jag valde att söka SK tillika projektledare för Utnarm på UTN. Jag kommer ihåg att jag var riktigt nervös inför processen och var osäker på om jag skulle klara av det som ämbetet skulle kräva av mig. Jag bestämde mig i alla fall att söka, och tur var väl det för mitt år på kontoret har varit fantastiskt. I början, så som med alla nya uppdrag man tar på sig, kände jag mig lite lost. Jag satt vid mitt skrivbord och visste inte riktigt alls hur jag skulle göra, eller vart jag skulle börja men efter någon vecka var jag helt inne i mitt arbete och har bara rullat på sedan dess.

Det är svårt att förklara i en text vad jag egentligen har gjort under året men att vara UTN’s samarbetskontakt har bland annat inneburit att stötta personer i olika arrangemang eller sektioner som har ansvar för någon sorts företagskontakt, forma nya spännande samarbetsavtal med näringslivet, ta hand om och organisera UTN’s fantastiska Eventgrupp samt leda hela Utnarmprojektet tillsammans med Cornelia. Jag har också fått chansen att resa med både Cornelia och Arb-Adam till olika ställen i Sverige ändå från Lund upp till Luleå för att träffa företag och andra studenter som jobbar med samma sak som jag. Jag kan inte beskriva mitt år som SK annat än som otroligt lärorikt, utmanande och riktigt jävla roligt.

Som sagt är det svårt att berätta mitt år som SK i ett enda blogginlägg så om ni är intresserade av att söka projektledare för Utnarm eller Samarbetskontakt eller bara vill veta mer, hugg tag i mig på kontoret eller skriv ett sms, jag pratar gärna om mitt ämbete. Men, om ni vill få superhärliga arbetskollegor, skratta riktigt mycket varje dag och bara ha allmänt roligt i ett år så sök, ni kommer inte ångra er!  

Jag avslutar med några bilder som tagits under året. 

Man kan inte annat än ha kul när man är med det härliga Utnarmgänget!

                          

Den första men absolut inte sista Eventgruppen genom tiderna           En av många resor med denna fantastiska                                                                                                                                               och roliga person

                                                                                                               

Min fantastiska vice projektledare som har stöttat mig och jobbat vid min sida hela året <3

 

Det var allt för den här gången, glöm inte att Utnarm drar igång om 3 veckor och 3 dagar!! Ses där :) 

 

På resande fot

Kategori: 

Hej Bloggen!

Jag tänkte idag blogga om min och ARB-Adams spännande resa till Lund! Vi hade ett möte med de tekniska högskolorna i Göteborg, Luleå, Umeå, Lund, Stockholm och Linköping med de personerna som sitter på posten som liknar SK och ARB, de som arbetar med arbetslivet dvs. Det var väldigt kul och lärorikt, jag fick sitta med de andra projektledarna för deras karriärmässa och prata om kris- och konflikthantering. Eftersom vissa har sin mässa på våren och andra på hösten var vi tre nya och tre som redan haft sin mässa. Detta gjorde att det blev ett väldigt bra kompetensutbyte där de som redan haft sin mässa kunde berätta olika situationer som hände i deras projektgrupp. Efter mötet fick vi gå runt lite i Lund och se staden, verkligen en supermysig stad (påminner ändå lite om Uppsala). Trodde dock att det skulle vara varmare än det var, så blev lite besviken på det södra klimatet i Sverige :)

 

Så här glad kan man vara när man har fått åka till Lund

 

Hett tips: engagera dig under din studietid

Kategori: 

Tjenare Bloggen!

Jag heter Caroline och har precis gått på som Samarbetskontakt tillika Projektledare Utnarm. Jag har bara jobbat drygt en vecka men har redan kommit in i arbetet och har superkul på jobbet. I mitt första blogginlägg tänkte jag passa på att promota både UTN:s Eventgrupp och Utnarm, mest för att jag är så glad över att jag har engagerat mig och tycker att alla andra borde göra det också :) Båda har sökbara poster ute nu och sista sökdag är i morgon, sök på register.utn.se  

I UTN:s Eventgrupp sitter redan 3 superhärliga tjejer som har jobbat med detta i ett halvår. Jag hade mitt första möte med dom igår och är riktigt taggad på att börja jobba och utforma event som studenterna kan ta del av under året. Jag kan verkligen rekommendera att söka. Tanken är inte att det ska konkurrera med skolarbetet utan ska vara en rolig grej där du får chansen att lära känna nya människor från andra sektioner. 

I Utnarm sitter jag och Cornelia och söker just nu två gruppledare som kan hjälpa oss att leda hela Utnarmkommittén och tillsammans utforma mässan samt eventveckorna. Är du intresserad att jobba inom ledarskap eller skulle vilja prova på hur det är att få leda en grupp kommer detta vara superkul och väldigt lärorikt. Du kommer även få värdefulla kontakter inom näringslivet och skaffa ett helt gäng nya vänner. 

Jag har själv varit engagerad sen första året på Universitetet och jag ångrar inte en sekund av all den tid jag lagt ner på mina engagemang. Jag har fått massa vänner som jag aldrig skulle lärt känna annars, fått minnen som jag aldrig kommer glömma, och jag skulle aldrig ha vågat mig ann denna post. De engagemang jag har gjort har verkligen utvecklat mig personligen och jag har inte varit rädd för nya uppdrag. Så ett hett tips är verkligen att engagera dig, har du inte gjort det än är det dags ;) 

Tjoho, hoppas ni söker så jag får chansen att jobba med er!

Kram kram

Caroline

Höst-off

Kategori: 

Förra veckan hade vi UTNs årliga Höst-off!

Deltagarna var två kära ledningsgruppare, Info-Magnus och Soc-Philippa.
Höst-offen skedde i tre kategorier, inomhuskläder, utomhuskläder och skor.
Nedan ser ni de tävlande i sina bästa höstoutfits. 

  

Efter en väldigt jämn omröstning vann tillslut Philippa, Grattis! 

Förutom Höst-off så händer mycket annat kul på kontoret just nu. Medlemsuppdateringen är i full gång, samtidigt som det finns fyra schyssta LG-poster utlysta. Så missa inte det!

Äntligen Fredag

Kategori: 

Idag är det äntligen fredag, och även min dag att blogga! 

Denna vecka har det varit massor att göra. Allt från att hjälpa till att uppdatera uppdragsbeskrivningen för Utnarm och gå på FUM till våffel- och varmchoklad jippo med Utnarm inför personalsök. Detta är en av anldeningarna till att jag verkligen gillar mitt jobb. Det hinner aldrig bli långtråkigt!

Jag har även insett att på onsdag har jag jobbat 3/4 av min tid på kontoret. Galet! Det börjar därför bli dags att fundera över testamenten, utvärderingar, intyg, verksamhetsberättelser och liknande. Och även lite överlämning hoppas jag. Därför tänkte jag skriva mina topp-tre anledningar till varför man ska söka SK-posten: 

1. Man får träffa massor med folk, får nya vänner och ett mycket större nätverk. Värt!

2. Man får vara en del av både UTN:s ledningsgrupp, Utnarmkå och Eventgruppen. Det blir nog inte bättre än så!

3. Man får bra insyn i framtida karriärmöjligheter och får jobba med företagskontakt i vardagen. Det är roligt, en sjukt bra erfarenhet och en riktigt fräsch merit på CV:t!
 

Trevlig helg!
Kamilla

GK-sök och Fullständig anmälan

Kategori: 

Det är vad som händer just nu med Utnarm. Utnarmkå har denna vecka marknadsfört massor i och med söket av gruppkoordinatorer. Och bra har det gått! Vi har pratat med massor av TekNat-studenter och många verkar tycka Utnarm är en bra grej, vilket är jätteroligt. 

Söket stängde i onsdags kväll, så nu sitter vi och intervjuar för fullt. 

Samtidigt som GK-söket är den fullständiga anmälan för företag. Det är här utställarna fyller i info om sig själva och vad de vill ha för olika tillval till mässan. Då FAn stänger idag sitter nu hela Utnarmkå och ringer de sista påminnelsesamtalen till företagen om att fylla i det lilla sista. 

Ni som ska på intervju har något att se fram emot, vi bjuder på kakor.

På besök i Kiruna

Kategori: 

Mineraler och järnmalm. Det fick jag lära mig om förra veckan. Då åkte jag och Arb-Carro upp till Kiruna och hälsade på LKAB och Kiruna kommun. Varken jag eller Carro hade någonsin varit så långt norrut. På packlistan inför besöket stod termobyxor med. Jag skrattade lite när jag läste det. På riktigt? Det är mars. Så kallt kan det väl inte vara? Vi kommer väl vara innomhus mestadels av tiden ändå? Det brukar bli så när man är på företagsbesök. Möte möte möte. En kaffepaus däremellan kanske. 

Efter en smått knölig uppresa med ett strejaknde Norwegian var vi till slut framme. Bara 5 timmar sent. Och kände att termobyxor inte hade varit helt fel. Morgonen efter blev vi upphämtade vid 8 för att åka till LKABs gruva. Jag har personligen aldrig brunnit för sten, jord, metall, eller andra gruv-grejer. Men det var klart över förväntan. Häftigt rent av. Så pass häftigt att om Kiruna inte låg riktigt så långt bort hade jag lätt sökt sommarjobb eller traineetjänst där. 

Dagen efter hälsade vi på Kiruna kommun och pratade stadsomvandling. Det är svårt att förstå att de ska flytta en tredjedel av staden. Så mycket folk. Så många byggnader. Så lång tid. Tänker spontant att de har tur som inte är fler än 18000 invånare. Tänk att flytta en tredjedel av Uppsala. Beräknad arbetstid 200 år eller så. Där pratar vi kaos på ny nivå.

Tack Kiruna och ARG för denna gång. 
Kamilla

Sidor

Prenumerera på RSS - Samarbetskontakt tillika projektledare för Utnarm