Medlemsuppdatering

Under oktober månad uppdaterar Uppsala teknolog- och naturvetarkår sitt medlemsregister. Vill du fortsätta vara medlem måste du komma ihåg att svara ja i uppdateringsmailet som gick ut den 2 oktober.

Varje år under oktober månad uppdaterar Uppsala teknolog- och naturvetarkår, UTN, sitt medlemsregister. Detta gör vi för att kunna fastställa hur många mandat varje sektion ska ha i kårens fullmäktige under kommande år. Ju fler medlemmar din sektion har i kåren, desto mer inflytande och mandat fullmäktige får den.

Eftersom kåren arbetar med att förbättra våra utbildningar och berika vår studietid är det alla studenter som ska styra och påverka kårens arbete. För att vara medlem i UTN ska du studera på grund-, avancerad eller forskarnivå inom ett program eller friståendekurser som ges av teknatfakulteten.

Att vara medlem i kåren är kostnadsfritt och istället för att be medlemmarna att förnya sitt medlemskap genom att betala en medlemsavgift skickas ett mail där du genom ett enkelt klick bekräftar att du fortfarande studerar på teknat och även under det kommande året vill vara med i UTN. Har du inte fått mailet kan du läsa möjliga orsaker längre ner i inlägget.

Att vara medlem i kåren innebär inte bara att du och din sektion får mer inflytande utan ett medlemskap innebär också att du

 • Stödjer kårens arbete med att förbättra utbildningar och studiemiljö. Ju fler vi är desto starkare blir vår röst!
 • Får rabatter på alla våra roliga evenemang och tillställningar.
 • Blir uppdaterad om allt som händer via vårt nyhetsbrev.
 • Får möjlighet att få hem vår kårtidning Techna.
 • Får chans att engagera dig i kåren vilket är superkul och lärorikt!

Slutat studera?
Om du slutat studera vid teknatfakulteten kan du istället bli medlem i kårens alumnnätverk.

UTN:s alumnregister är integrerat med Uppsala Universitets eget alumnregister. När du registrerat dig som alumn på www.alumnnatverk.uu.se kan du välja att även vara en dela av Uppsala teknolog- och naturvetarkårs alumnnätverk. Du kan även gå med i kårens alumngrupper på facebook och linkedin. Kontakta arb [at] utn.se om du vill veta mer.

Gillar du UTN:s arbete och vill fortsätta stödja det även om du inte längre studerar på teknat? Då kan du anmäla intresse till att bli stödmedlem, läs mer och anmäl dig här.

Om du inte fått mailet kan det bero på:

 • Att du blev medlem för mindre än ett år sedan. Medlemsuppdateringen går endast ut till medlemmar som varit medlem i över 1 år.
 • Att mailet har hamnat i skräpposten, kolla där om du inte kan hitta det i din inkorg.
 • Att du har en stökig inkorg och inte kan hitta mailet, sök efter rubriken “Förnya ditt medlemskap i Uppsala teknolog- och naturvetarkår”.
 • Att du kollar fel mailkonto, mailet med medlemsuppdateringen går ut till det mailkonto som du angivit i UTN:s register.
 • Att du inte har blivit medlem i kåren än (alternativt inte uppdaterat ditt medlemsskap vid tidigare års medlemsuppdateringar). Om du är osäker på om du är medlem i kåren så kan du enkelt kolla det på www.utn.se/medlemskoll. Om du inte är medlem så bli det på www.utn.se/blimedlem.
 • Har du ändå inte fått mailet, eller har andra  frågor om ditt medlemskap, hör av dig till info [at] utn.se så hjälper han dig